În ce constă aplicarea aparatului dentar Invialign?

cc61fa55221a510bc9cf8576b0dd767e18ff6686-1148x764-1.jpg

Aparatul dentar Invisalign este alcătuit din alignere (gutiere) transparente, atașamente din compozit și eventual alte elemente accesorii (în cazuri severe).

aparate dentare Invisalign in Cluj, clinica ortodontie OrtoEstetic, by dr Julia Morar Kis

Ce sunt atașamentele și ce rol au?

Atasamentele sunt niște structuri mici, din compozit, asemenea materialului de obturație, lipite pe dinți, individualizate conform culorii dentare fiecărui pacient și planului de tratament personalizat. Fiecare atașament are o formă foarte specifică asigurând puncte de ancoraj,si de presiune care permit un control mai precis ale mișcărilor dentare. Aplicarea atașamentelor este foarte ușoară, la fel și îndepărtarea lor, fără durere sau disconfort mare pentru pacient. NU afectează smalțul dentar.

Cum se aplică atașamentele?

  • Aplicarea unui depărtător – îndepărtează obrajii și buzele, ca să nu se umezească suprafața dintelui cu salivă (contactul suprafeței dentare cu salivă ar împiedica o adeziune corectă a atașamentelor)
  • Condiționarea suprafeței smalțului pentru a favoriza lipirea atașamentelor
  • Spălarea și uscarea dinților
  • Aplicarea adezivului
  • Fotopolimerizarea adezivului
  • Aplicarea atașamentelor cu ajutorul unei gutiere speciale
  • Fotopolimerizarea atașamentelor și îndepărtarea gutierei
  • Îndepărtarea surplusului de adeziv.

aparate dentare Invisalign in Cluj, clinica ortodontie OrtoEstetic, by dr Julia Morar Kis

Atașamentele rămân lipite pe dinți pe tot parcursul tratamentului sau doar o perioadă de timp,în funcție de tipul miscărilor dentare peste care se inseră alignerele. Alignerele sunt gutierele transparente care se inseră și se îndepartează pentru igienizarea dinților si în timpul meselor, si se schimbă la 7, 10 sau 14 zile conform indicațiilor medicului ortodont, de catre pacient.

În cazul în care doriți să aflați mai mult despre tratamentul ortodontic cu Invisalign, sau doriți să veniți la un consult, puteți să ne contactați telefonic, pe e-mail, sau pe pagina web.

Vezi cum se aplică aparatele dentare invizibile Invisalign

tel.: +4 0744 956 659
email: contact@ortoestetic.ro
www.ortoestetic.ro

aparate dentare Invisalign in Cluj, clinica ortodontie OrtoEstetic, by dr Julia Morar Kis

#OrtoEstetic #aparatdentarinvizibil #digitalorthodontics #itero #invisalignsmile #aligners #invisalignromania #alignersmiles #ilovecluj #ortodontiecluj #invisalign #invisaligncluj #clujlife #ortodontie #myinvisalign #invisalignjourney #aparatdentaradulti #aparatdentarcopii

 

ro_RORO