Ortodonție precisă și estetică

Despre experiența OrtoEstetic

Valorile care ne reprezintă?

Responsabilitate și asumare

Ne asumăm responsabilitatea conștient, pentru soluțiile medicale. Vă expunem posibilitățile eficiente de tratament și vă ajutăm să luați decizia potrivită.


Respect și egalitate

Ne ghidăm după principiile egalității de șanse și tratament. Tratăm după aceleași principii toți pacienții indiferent de etnie sau rata de profitabilitate pe caz.


Orientare către pacient

Analizăm atent nevoile dumneavoastră. Ținem cont de dorințele dumneavoastră pe parcursul tratamentului. Rezultatele finale urmăresc atingerea obiectivelor.Etică și confidențialitate

Etica profesională este pentru noi mai valoroasă decât orice contract. Ne dorim să devenim partenerul dumneavoastră de lungă durată.Perfecționare și dezvoltare

Menținem un nivel înalt de specializare. Învățăm permanent, ne perfecționăm și implementăm cele mai performante proceduri și tratamente ortodontice.Colaborare interdisciplinară

Înțelegem, promovăm și aplicăm abordările interdisciplinare, unde fiecare etapă de tratament este efectuată de medici cu înaltă expertiză, dedicație și caracter.La ce trebuie să vă așteptați?

Etapele tratamentului ortodontic


ETAPA 1

Consultația ortodontică inițială

În cadrul primei consultații ne cunoaștem, ascultăm cu atenție dorințele dumneavoastră, discutăm la nivel general despre ce presupune un plan de tratament ortodontic.

Urmează examinarea atentă a posturii, a feţei, a cavităţii bucale și a dinților. În funcție de caz, medicul ortodont recomandă anumite investigații, cum ar fi: fotografii dentare și faciale ortodontice, radiografii ale dinților și rădăcinilor, sau un consult interdisciplinar cu un alt medic specialist. În funcție de caz, acesta poate să fie medic ORL, parodontolog, protetician, osteopat, kinetoterapeut, logoped.
consultatie ortodontica OrtoEstetic Cluj

ETAPA 2

Înregistrări diagnostice

Diagnosticele pe care le colectăm în FAZA 1 (vezi mai sus), permit medicului ortodont să conceapă un plan de tratament adecvat cazului și individualizat pentru pacient.

– radiografii
– fotografii dentare ortodontice
– amprente pentru modele de studiu
– înregistrarea relației centrice și montarea modelelor în articulator.
aparate dentare invizibile, dr Julia Morar Kis, OrtoEstetic, Cluj-Napoca
aparate dentare invizibile, dr Julia Morar Kis, OrtoEstetic, Cluj-Napoca
montare model ortodontic in articulator, diagnostic ortodontie, OrtoEstetic Cluj-Napoca, dr Julia Morar Kis
fotografii ortodontice, diagnostic ortodontie OrtoEstetic Cluj-Napoca
radiografii ortodontice, diagnostic ortodontie, OrtoEstetic Cluj
radiografii ortodontice, diagnostic ortodontie, OrtoEstetic Cluj

ETAPA 3

Expunere opțiuni plan de tratament

În această etapă, avem informații complete pentru un plan de tratament personalizat pe nevoile dumneavoastră. Am ajuns în faza în care discutăm relaxat despre cauzele problemelor și care sunt posibilitățile de a le înlătura. Acum vă putem recomanda opțiuni de tratament și aparate dentare. Vă explicăm exact, ce presupune tratamentul ortodontic recomandat: cost, durată, întreținere.

Decidem împreună când începem tratamentul. Vă răspundem la toate întrebările în măsura competențelor. Știm că o relație bună medic – pacient presupune o comunicare fluidă.
plan tratament ortodontic, dr Julia Morar Kis, OrtoEstetic, Cluj-Napoca
plan tratament ortodontic, dr Julia Morar Kis, OrtoEstetic, Cluj-Napoca

ETAPA 4

Aplicarea aparatului dentar

Aplicarea aparatului dentar este o procedură neinvazivă și nedureroasă. Operațiunea nu necesită anestezie și durează între 60 și 90 de minute, în funcție de tipul aparatului dentar.

Procedura de aplicare a aparatului dentar este urmată de o ședință de instructaj, în care medicul se asigură că dumneavoastră aveți toate informațiile despre modul de purtare al aparatului dentar, menținerea igienei dentare adecvate și câteva reguli care se referă la alimentație pentru perioada în care veți purta aparatul.
aplicare aparat dentar, dr Julia Morar Kis, OrtoEstetic, Cluj
aplicare aparat ortodontic, dr Julia Morar Kis, OrtoEstetic, Cluj
aplicare aparat ortodontic, dr Julia Morar Kis, OrtoEstetic, Cluj

ETAPA 5

Activările și consultațiile periodice

Activarea aparatului dentar se realizează în cadrul consultațiilor periodice, la un interval de timp stabilit de către medicul ortodont. Acest interval diferă în funcție de tipul aparatului dentar:
– aparate dentare fixe, aparate funcționale: 2 – 6 săptămâni
– aparate dentare invizibile Invisalign: 6 – 12 săptămâni

La fiecare activare, medicul ortodont evaluează situația pacientului și verifică dacă evoluția este conform planului. Respectarea consultațiilor periodice este esențială pentru ca tratamentul să se desfășoare în condiții optime și să nu se prelungească.
activare aparat dentar, dr Julia Morar Kis, OrtoEstetic, Cluj
activare aparat dentar, dr Julia Morar Kis, OrtoEstetic, Cluj
activare aparat dentar, dr Julia Morar Kis, OrtoEstetic, Cluj

ETAPA 6

Etapa de contenție

Aparatele de contenție sunt dispozitive care se aplică după ce un aparat dentar e înlăturat. Scopul este acela de a ne asigura de menținerea poziției dinților pe termen lung. Durata recomandată pentru purtarea acestora, variază în funcție de afecțiunea tratată.
– Aparatele de contenție fixe, se cimentează pe fața linguală. Sunt confortabile, însă necesită igienă riguroasă și nu pot fi îndepărtate de pacient.
– Aparatele de contenție mobile, se realizează în laborator și în general, trebuie purtate pe timpul nopții. Există mai multe tipuri, printre care plăcuțele și gutierele. Se pot îndepărta de către pacient.
aparate dentare de contentie, OrtoEstetic, Cluj-Napoca
aparate dentare de contentie, OrtoEstetic, Cluj-Napoca
aparate dentare de contentie, OrtoEstetic, Cluj-Napoca