Aparate dentare autoligaturante

Promovează un sistem special de prindere a arcurilor pe bracketuri, eliminând necesitatea elasticelor sau ligaturilor metalice.
https://ortoestetic.ro/wp-content/uploads/2020/09/1.1-1-t.png
https://ortoestetic.ro/wp-content/uploads/2020/09/2.2-t.png

Aparate dentare autoligaturante

Title:

Description:

Aparate dentare autoligaturante

Aparatele dentare autoligaturante au în alcătuire un sistem de prindere a arcului pe braket-uri mai practic, cu clapetă (sistem autoligaturant). Acesta susține arcul în slot în locul ligaturilor elastice, permițând o mai bună glisare a arcului în bracket-uri, reducerea fricțiunii și a presiunii aplicate pe dinți.

Tehnologia autoligaturantă reprezintă una dintre noutățile importante în ortodonție, pentru că reușește să sporească gradul de confort resimțit de pacient și revoluționează structura unui aparat dentar fix clasic. Un aparat fix autoligaturant prezintă o structură inovatoare, ceea ce permite îndreptarea dinților și corectarea defectelor de ocluzie mult mai ușor, fiind nevoie de mult mai puține vizite la cabinet pentru activări / ajustări.

aparate dentare autoligaturante Cluj - OrtoEstetic by dr Julia Morar aparate dentare autoligaturante Cluj - OrtoEstetic by dr Julia Moraraparate dentare autoligaturante Cluj - OrtoEstetic by dr Julia Morar

Avantajele aparatelor dentare autoligaturante

  • Timp de tratament mai scurt.
  • Fricțiune redusă a arcului, favorizează transmiterea mai ușoară a forțelor către dinți.
  • Intervalul între două activări este de 8-14 săptămani.
  • Sunt necesare mai puține programări la intervale mai mari de timp. În tot acest timp, acțiunea aparatului este exercitată cu aceeași intensitate și constanță.
  • Ședințele la cabinet sunt mai scurte. Durata unei ședințe în cabinet este mai scurtă decat în cazul bracket-urilor clasice, datorită simplității și rapidității cu care se schimbă arcul.
  • Disconfort mai redus. Se reduce senzația de “strângere”, deorece arcurile transmit forțe mai mici către dinți, decât în cazul aparatelor dentare clasice.
  • Se elimină ligaturile din sârmă, care pot leza obrazul.
  • Sunt mai igienice.

pret aparate ortodontice autoligaturante Cluj

Dezavantaje pentru aparatele dentare autoligaturante

  • Implică costuri mai mari de tratament, din cauza tehnologiei avansate pe care o promovează.