Aparate dentare linguale, WIN

Aparatele linguale WIN se fixează pe interiorul dinților, fiind invizibile la exterior.

Aparate dentare linguale, WIN

Title:

Description:

Aparate dentare linguale, WIN

Acest tip de aparat dentar se remarcă prin faptul că are un design compact și subțire, cu brackeți eleganți și plați, conferind precizie și eficacitate tratamentului. Bracketurile urmăresc conturul natural al dinților, astfel că se asigură presiunea optimă necesară alinierii fiecărui dinte în parte.
FĂRĂ APARAT
CU APARAT
BEFORE
AFTER

Avantajele aparatelor dentare invizibile WIN

Estetică

Cel mai mare avantaj al unui aparat dentar lingual WIN este cel estetic. Purtătorul are parte de un dispozitiv de corecție ortodontic insesizabil atât de la distanță cât și din apropiere.

Calitate germană

Un alt avantaj semnificativ este dat de calitatea componentelor și de structura unică a aparatului. Bracketurile sunt realizate din oțel inoxidabil iar curbura arcurilor se reglează folosind tehnologia computerizată pentru ca pacientul să aibă parte de un aparat personalizat care îmbracă perfect suprafața interioară a dinților.

Fiecare aparat este unicat

Un alt argument în favoarea unui aparat dentar lingual WIN este faptul că poate fi personalizat pentru nevoile unice ale fiecărui pacient sau caz clinic. Ele sunt confecționate folosind tehnologia CAD/CAM pentru un tratament de precizie.

Suprafețele vestibulare ale dinților rămân intacte

În cazul unei igiene deficitare, mai ales în rândul pacienților adolescenți, la purtarea aparatelor dentare clasice, pe suprafața vestibulară (exterioară) a dinților pot apărea pete albe cretoase sau carii lângă bracketuri, afectând sănătatea și aspectul dinților.

În cazul aparatului lingual WIN este eliminat riscului de decalcifiere a suprafeței vestibulare dentare, având efect carioprofilactic, deoarece suprafața pe care se aplică este mai rezistentă la demineralizare, iar aparația cariilor datorată unei igiene mai deficitare este redusă.

Dezavantajele aparatelor linguale WIN

  • Pentru aplicarea și ajustarea unui aparat dentar lingual WIN, pacienții trebuie să identifice specialiști cu competențe și acreditări particulare, fiind un dispozitiv complex.
  • Tehnologia implică controale regulate la cabinetul stomatologic, o dată la 4 săptămâni.
  • Costul mai ridicat al unui astfel de aparat dentar în comparație cu varianta clasică.
  • Apariția unor leziuni sau iritații la nivelul limbii mai ales în momentul vorbirii sau mâncatului.
  • La fel ca la celelalte aparate dentare fixe, se recomandă evitarea unor alimente.
ro_RORO