Aparate dentare mobile

Aceste aparate sunt indicate pentru rezolvarea multor tipuri de anomalii dentare și scheletice în cazul copiilor aflați în perioada de creștere.
https://ortoestetic.ro/wp-content/uploads/2020/09/pic1-4.jpg
https://ortoestetic.ro/wp-content/uploads/2020/09/pic2-3.jpg
https://ortoestetic.ro/wp-content/uploads/2020/09/pic3-1-1.jpg

Aparate dentare mobile

Title:

Description:

aparate dentare mobile

aparate dentare mobile

aparate dentare mobile

aparate dentare mobile

aparate dentare mobile

aparate dentare mobile

Aparate dentare mobile

Rolul aparatelor dentare mobile este să remedieze anomalii dento-maxilare uşoare sau medii, prin acțiunea lor asupra maxilarelor și alinierea dinților. De asemenea, sunt importante pentru pregătirea copiilor în vederea tratamentelor cu bracketuri fixe.

Aparatele dentare mobile pot fi îndepărtate la nevoie de către pacient, fără aportul medicului ortodont. Aceste aparate sunt indicate pentru rezolvarea mai multor tipuri de anomalii dentare și scheletice în cazul copiilor aflați în perioada de creștere.

Tipuri de aparate dentare mobile

Plăcuțele de acrilat

Plăcuțele de acrilat sunt dispozitive personalizate, realizate în laboratorul de tehnică dentară pe modele conventionale sau digitale în urma amprentării / scanării arcadelor dentare. Sunt alcătuite dintr-o bază acrilică, elemente de ancorare şi diferite arcuri şi şuruburi. Activarea şurubului se face de către părinte, cu ajutorul cheiţei speciale, la un interval de timp specificat de către medicul ortodont. Se utilizează în cazul copiilor cu dentiţie mixtă (care au pe arcade atât dinți temporari, cât și permanenţi). Se recomandă purtarea permanentă, îndepartarea intervenind numai pentru asigurarea igienei orale și a aparatului.

placute acrilat, ortodontie Cluj-Napoca

Aparatele dentare funcționale

Aparatele funcționale acționează asupra activității musculare modificând-o în vederea obținerii unui efect terapeutic. Forța musculară poate fi inhibată sau amplificată și dirijată către zone ale aparatului dento-maxilar (articulația temporo-mandibulară, maxilare, procesele dento-alveolare) având ca efect simularea sau remodelarea acestora.

aparate dentare mobile functionale Cluj-Napoca

Funcțiile aparatelor dentare mobile:

 • Aliniază dinții prin mișcări dentare limitate.
 • Ghidează erupția dentară.
 • Efect ortopedic, de ghidare a creșterii oaselor prin stimulare / inhibare.
 • Corectează vorbirea, deglutiția și poziția incorectă a limbii.
 • Elimină obiceiurile vicioase: sugerea degetului sau interpunearea diverselor obiecte, aspirarea buzei inferioare sau a obrazului.

Tipuri de aparate dentare funcționale:

 • Frankel
 • Balters
 • Activator
 • Sitemul Trainer
 • Sistemul Myobrace
 • Twin-Block.
ro_RORO