Ce am voie să mănânc cu Invisalign?

Tratament multidisciplinar ortodontic-implanto-protetic în scop estetic și funcțional.
brooke-lark-unsplash-sub-intrebarea-ce-am-voie-sa-mananc.jpg

aparate dentare Invisalign Cluj @ Ortoestetic by dr Julia Morar

Ce am voie sa mănânc în timp de port Invisalign?

Când comparați aparatul dentar Invisalign cu aparatul dentar fix, unul dintre avantajele aparatului ortodontic Invisalign este că vă permite să mâncați absolut orice, deoarece alignerele (gutierele) Invisalign se îndepărtează în timp ce mâncați. Totuși în vederea maximizării ratei de succes a tratamentelor ortodontice cu Invisalign, dorim ca prin intermediul acestui articol, să aducem în discuție câteva aspecte importante:

  • Amintiți-vă că timpul de purtare recomandat este de 22 de ore pe zi, deci trebuie să îndepărtați aparatul numai în timpul meselor și când vă spălați pe dinți.
  • Este recomandat să vă spălați pe dinți și să vă igienizați alignerele înainte de a le reintroduce în gură – pentru o igienă optimă.
  • În timp ce mâncați, aparatul dentar (alignerele Invisalign) se depozitează în cutiuța destinată special păstrării acestuia, NU în șervețele, NU în buzunar fără cutiuță, NU pe masă. Cutiuța vă va menține alignerele curate, în siguranța și ușor de găsit.

Așa DA / Așa NU (faceți slide lateral)

AȘA DA
AȘA NU

Ce am voie să beau cu Invisalign?

Atâta timp cât vă scoateți alignerele, puteți savura orice băutură (cafea, ceai, smoothiuri, vin etc.), însă dacă nu aveți posibilitatea să îndepărtați gutierele, vă recomandăm să luați în considerare următoarele aspecte:

  • Ar trebui să evitați să beți băuturi fierbinți cu alignerele în gură, deoarece căldura poate deforma aparatul.
  • S-ar putea să doriți să evitați băuturile de culoare închisă care vă pot păta alignerele.
  • Evitați băuturile îndulcite, carbogazoase și / sau alcoolice deoarece pot încuraja demineralizarea smalțului și apariția cariilor ( această regulă este valabilă și în cazul pacienților care nu poartă aparate dentare).
  • Dacă băutura dumneavoastră conține mici bucăți / particule solide care se pot bloca sub alignerele dumneavoastră (cum ar fi semințele și fibrele din smoothie-uri), atunci ar trebui să scoateți alignerele pentru a vă bucura de băutură. Încurajăm consumul apei plate!

aparate dentare Invisalign Cluj @ Ortoestetic by dr Julia Morar

Vă recomandăm să evitați gustările între mese pentru a îndepărta cât mai puțin alignerele, pentru o eficiență maximă! Obișnuirea cu Invisalign durează puțin și poate necesita câteva modificări minime ale obiceiurilor alimentare, dar, odată ce ați văzut acel nou zâmbet minunat și sănătos, veți fi de acord că totul a meritat!

aparate dentare Invisalign Cluj @ Ortoestetic by dr Julia Morar


ro_RORO