Sfaturi și trucuri pentru un tratament de succes cu Invisalign

Tratament multidisciplinar ortodontic-implanto-protetic în scop estetic și funcțional.

Sfaturi și trucuri pentru un tratament de succes cu Invisalign

1.7.jpg

Invisalign, sfaturi si trucuri de la OrtoEstetic

Cu câteva decenii în urmă, singura modalitate de a obține un zâmbet frumos si sănătos era să porți aparat dentar fix metalic. Acum, puteți avea zâmbetul dorit printr-un tratament ortodontic mai estetic, mai confortabil, foarte eficient, aproape insesizabil cu aparatul dentar Invisalign. Dacă este prima dată când utilizați Invisalign, iată câteva sfaturi și trucuri pentru a maximiza tratamentul cu acest sistem de îndreptare a dinților.

Purtați gutierele!

Să vă purtaţi alignerele (gutierele) conform instrucțiunilor medicului dumneavoastră ortodont, de obicei 20-22 de ore pe zi. Recomandăm să le scoateți doar când mâncați sau vă spălați pe dinți.
Schimbați alignerele (gutierele) la timp! Vă vom oferi un plan de tratament conform cărora va trebui să vă schimbați alignerele. Vă recomandăm să nu încercați să vă accelerați tratamentul trecând la următorul set de alignere prea curând, deoarece acest lucru ar putea întârzia în cele din urmă perioada generală de tratament.

Păstrați ultimul set de alignere!

Nu aruncați vechile alignere când este timpul pentru noul set. Păstrați întotdeauna ultimul set la îndemână, deoarece în cazul în care care vă rupeți sau vă pierdeți alignerele să aveți un set de rezervă în timp ce așteptați setul de înlocuire.
Nu păstrați alignerele în șervețel și nici în buzunar fără cutiuță!
Vă recomandăm să păstrați alignerele Invisalign în cutie atunci când nu le purtați. Acest lucru îi va proteja împotriva pierderii, aruncării accidentale şi deteriorării. Nu le lăsați la îndemâna copiilor mici şi a animalelor de companie. În cazul în care vă uitați mai des acasă cutiuța și pentru a nu fi tentat să puneți în șervețele, vă recomandăm să aveți mai multe cutiuțe în diferite locuri (acasă, la locul de muncă, în poșetă etc.).

Scoateți alignerele atunci când consumați alimente și băuturi!

Dar… nu este necesar să vă scoateți alignerele atunci când beți apă.

Periuța de dinți + ața dentară + apa de gură!

Periaţi-vă dinţii şi folosiţi aţă dentară după fiecare masă sau gustare înainte de a vă reintroduce alignerele. Dacă nu aveți acces la kitul dumneavoastră de curățare sau la o periuță de dinți, puteți să vă clătiți pur şi simplu gura şi apoi să vă curățați alignerele ținându-le sub un jet de apă caldă. Nu este cel mai bun mod de curățare, dar funcționează dacă este absolut necesar. Aveți grijă să curățați bine alignerele imediat ce acest lucru va fi posibil. Pentru mai multe detalii cum să vă igienizați în timpul purtării aparatului dentar Invisalign, accesați articolul ‘Igienizarea aparatului dentar Invisalign’.

Aveți grijă de igiena alignerelor!

Alinierele sunt ușor de curățat și de îngrijit cu apă caldă și pastă de dinți sau săpun antibacterian. Apa și pasta de dinți sau săpunul antibacterian sunt de obicei suficiente pentru a curăța dispozitivele de aliniere, dar puteți utiliza și produse speciale pentru curățarea alignerelor. Să nu utilizați pastă de dinți care conține substanțe abrazive, care ar putea zgâria alignerele. Aceste zgârieturi vor îndepărta aspectul clar al alinierilor dvs. și ar putea să creeze zone retentive pentru depuneri de placă bacteriană.

Exersați vorbirea cu alignerele aplicate!

Deși majoritatea oamenilor nu o să observe că purtați aparat dentar, unii ar putea sesiza o modificare subtilă în modul în care vorbiți în primele zile de la aplicarea aparatului. Ca toate tratamentele ortodontice, alignerele pot afecta temporar pronunția (o zi sau două).Pe măsură ce limba se obișnuiește cu prezenta alignerelor în gură, orice modificare de vorbire datorată apartului Invisalign ar trebui să dispară. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a accelera procesul de acomodare este să continuați să vorbiți, să citiți cu voce tare, să vorbiți la telefon cu prietenii și să cântați melodiile preferate din mașină.

Neteziți marginile aspre!

Ignorați acest sfat dacă nu simțiți margini ascuțite pe aligner. Cu toate acestea, dacă cumva apare o leziune pe gingie, limbă sau obraji din cauza alignerelor, luați o pilă de unghii cu granulație fină și neteziți marginile.

Utilizați aplicația My Invisalign!

Uitarea schimbării la timp a alignerelor poate prelungi tratamentului.
Aplicația My Invisalign vă ajută să contorizați cât timp purtați aparatul
• vă reamintește când trebuie schimbate alignerele,
• vă permite să urmăriți evoluția tratamentului cu ajutorul pozelor făcute cu telefonul (selfie-uri), poze pe care le puteți face săptămânal (nu este obligatoriu) și care pot fi trimise prin aplicație medicului dumneavoastră, ca acesta să poată urmării evoluția și de la distanță.

Puteți descărca aplicația din 𝐀𝐩𝐩𝐒𝐭𝐨𝐫𝐞/𝐆𝐨𝐨𝐠𝐥𝐞𝐏𝐥𝐚𝐲
(Pentru mai multe detalii despre aplicația My Invisalign click aici pentru a citi articolul nostru ‘Aplicația My Invisalign’.

Folosiți depărtătoarele!

Fiecare pacient cu tratament Invisalign o să primească din partea noastră un instrument special pentru a vă ajuta să îndepărtați cu ușurință alignerele. Desigur dacă simțiți nevoia de a utiliza alt model puteți să le achiziționați de pe internet sub denumirea ‘Clear Aligner tray removal tool’.

Zâmbiți cât mai mult!


Invisalign, sfaturi si trucuri de la OrtoEstetic


ro_RORO